Danilo Cataldi Kimdir

Danilo Cataldi, 6 Ağustos 1994’de İtalya’nın Roma kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İtalya Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Danilo Cataldi Kimdir

Danilo Cataldi Biyografisi

Danilo Cataldi’nin Kulüp Kariyeri

Danilo Cataldi, futbol kariyerine daha çocuk yaşlardayken Lazio’da başladı. Uzun süre boyunca Lazio’nun alt yapısında yer alan genç futbolcu, minikler, yıldızlar ve genç takımlarda forma giydi.  2013 yılına gelindiğinde ise teknik ekip tarafından performansı beğenilerek as takıma yükseltildi. As takımda imzaladığı yeni sözleşme ile beraber profesyonel kariyerine başlangıç yapan Danilo Cataldi, ilk sezonunda takımda tek bir maça çıkmadan Crotone takımına kiralık olarak gönderildi.

danilo cataldi lazio

2013-2014 sezonunda kiralık kaldığı dönemde takımı ile 35 maça çıkıp 4 kez fileleri havalandırdı. Burada oynadığı oyun ile teknik ekip sezon sonunda hemen Danilo Cataldi’yi geri çağırdı ve Lazio as takımına monte etti. 2014-2015 sezonuna gelindiğinde ise Lazio ile ilk maçına çıktı ve sezon boyunca 21 maçta sahne aldı. Danilo Cataldi, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Lazio’da devam etmektedir.

Danilo Cataldi’nin Milli Takım Kariyeri

Danilo Cataldi, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında İtalya U-18 takımında giydi. Burada oynadığı 3 maçta gösterdiği performans sayesinde aynı yıl içerisinde İtalya U-19 takımına davet edildi. 2013 yılında İtalya U-20 kadrosuna yükseltilen genç futbolcu, 2014 yılında U-21 kadrosunda bulundu. İtalya U-21 kadrosu ile 2015 ve 2016 yıllarında Avrupa U-21 Şampiyonaları’nda yer aldı. U-21 forması altında 7 maça çıkıp 1 gol atma başarısı gösterdi.

 

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.