Demir Eksiliğine İyi Gelen Meyveler, Sebzeler ve Besinler

Yoğun miktarda demir içeren yiyecekleri, bitki çaylarını, bitkileri, besinleri, meyveleri, sebzeleri, ilaçları ve vitaminleri içeriğimizde bulabilirsiniz.
Demir Eksiliğine İyi Gelen Meyveler, Sebzeler ve Besinler

Demir Eksikliğine İyi Gelen Besinler

Demir eksikliğine ne iyi gelir sorusunu özellikle halsizlik, sürekli yorgunluk hali, konsantrasyon problemi, baş ağrısı, baş dönmesi ve fiziksel aktivitelerde zorluk yaşama gibi belirtiler yaşadığımızda sorarız. Yanlış beslenme şekli ve işlenmiş gıdaların fazla tüketimi yüzünden meydana gelen demir eksikliğinden kısa sürede kurtulmanız mümkün.

Demir içeren meyveler, sebzeler, yiyecekler, çaylar, vitaminler ve ilaçlar yardımıyla bu problemden kurtulabilirsiniz. Demir eksikliğini gidermek için meyvelerden kuru üzümü, sebzelerden yeşil yapraklı sebzeleri, ilaçlardan Berberis Vulgaris'i, çaylardan nane çayını, vitaminlerden Solgar'ı, yiyeceklerden ise kırmızı eti öneriyoruz.

Demir Eksikliğini Azaltan Yiyecekler

demir eksikliğine iyi gelen besinler

Kırmızı et, karaciğer ve diğer sakatatlar, nohut, mercimek, barbunya, bezelye, ıspanak, patates, kuru erik, çekirdeksiz üzüm, kabak, yulaf, pekmez ve bal demir bakımından zengin olan yiyecekler arasında öne çıkmaktadır.

Yukarıda saymış olduğumuz yiyecekleri tüketmeniz durumunda demir eksikliği probleminden kurtulursunuz. Öğünlerinizde bu yiyecekleri bulundurduğunuz takdirde bir daha demir eksikliği yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Demir Eksikliğini Gideren Meyveler

demir eksikliğine iyi gelen besinler

Demir içeren meyveler incir, hurma, kuru üzüm ve kuru eriktir. Bu besinler içeriğinde yoğun miktarda demir bulundurmaktadır.

Saymış olduğumuz meyveleri tüketerek demir eksikliğinizi o an için giderebilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki demir eksikliğini hayatınızdan çıkartmak için bazı alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gerekmektedir.

Düzenli olarak bu meyveleri tükettiğiniz zamanlarda demir eksikliğinizi giderebilirsiniz. Ayrıca greyfurt, kivi, kavun, portakal, çilek ve mandalina gibi C vitamini yönünden zengin meyveleri de tüketebilirsiniz. Bu meyveler demir emilimine yardımcı olduğu için dolaylı olarak etkide bulunmaktadırlar.

Demir Eksikliğine İyi Gelen Sebzeler

demir eksikliğine iyi gelen besinler

Demir eksikliğini gidermek için ıspanak, pazı, marul, tere, roka, maydanoz ve nane gibi yeşil yapraklı sebzeleri tüketmenizi öneriyoruz. Bu besinler A ve C vitamininin yanı sıra Demir minerali bakımından da zengindir.

Sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez olan sebzeler, demir eksikliği probleminden kurtulmamız için de anahtar rolü görüyor. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerin içerisinde bol bol bulunan demir, kısa süre içerisinde vücudumuza takviye edilebiliyor. Bu sayede neredeyse hiç uğraşmadan demir eksikliği probleminden kurtulursunuz.

Demir İçeren İlaçlar

demir eksikliğine iyi gelen besinlerDemir eksikliğine iyi gelen ilaçlar Berberis Vulgaris, Ginseng, Ginkgo Biloba, Kudret Narı, Psyllium, Sambucus Nigra, Psyllium, Quercetin ve Saw Palmetto'dur. Bu ilaçlar sayesinde demir eksikliğinden kurtulabilirsiniz.

Yukarıda saymış olduğumuz ilaçlar demir eksikliği probleminde doktorlar tarafından çok fazla önerilmektedir. Doktorunuz durumunuza bakarak bu ilaçlardan birini ya da birkaçını reçete edebileceği gibi daha farklı ilaçları da önerebilir. Ayrıca bu ilaçların yanında ekstra olarak bir şey kullanmak isterseniz doktorunuza danışmanız gerektiğini söyleyelim.

Demir Eksikliğine İyi Gelen Çaylar

demir eksikliğine iyi gelen besinler

Demir içeren bitki çayları arasında nane, limon çiçeği, papatya ve yeşil çay vardır. Ancak bu çayların demir takviyesi yaptığına dair net bir kanıt bulunmamaktadır.

Bu bitki çaylarını yemekten hemen sonra tüketmenizi önermiyoruz. Yemeklerden en az bir saat sonra tüketeceğiniz bu çaylar demir minerali takviyesi yapmasa bile emilimi arttırmaktadır. Bu sayede dolaylı olarak demir mineralini almış olursunuz.

Demir İçeren Vitaminler

demir eksikliğine iyi gelen besinler

Demir eksikliğine iyi gelen vitaminler Solgar, Nature's, Bounty, Vitabiotics ve Doppelherz markalarının ürünleridir. Bu ürünleri kullanarak demir eksikliğinizi giderebilirsiniz.

Kolay bir şekilde tüketilmesi sayesinde sizi ekstradan yormayan ürünler, bu özellikleri sayesinde çok fazla tercih edilmektedir. Yüksek biyoyararlanım sunan güçlü formüle sahip olan vitaminleri güvenle tüketebilirsiniz.


Demir eksikliğine iyi gelen besinler nelerdir?

Demir eksikliğini gidermek için kırmızı et, sakatat, nohut, haşlanmış soya fasulyesi, kabak, yulaf, pekmez, bal, barbunya, bezelye, mercimek ve börülce gibi besinleri tüketebilirsiniz. Bu besinler demir eksikliğine iyi gelmektedir.

Demir eksikliği için hangi meyve tüketilmeli?

Demir eksikliğini azaltmak için şeftali, armut, hurma, kuru kayısı ve kuru üzüm gibi meyveleri tüketebilirsiniz. Bu meyveler vücudunuzun demir eksikliğini karşılayacağı gibi içeriğindeki farklı vitamin ve minerallerle daha sağlıklı olmanızı destekliyor.

Yoğurt yemek demiri azaltır mı?

Yoğurt yemek doğrudan demiri azaltmaz. Ancak süt, yoğurt ve ayran gibi kalsiyum içeren gıdalar demirin emilimini yavaşlatmaktadır. Bu da dolaylı olarak demiri azaltır. Bu yüzden bu besinleri yemeklerin yanında değil ara öğünlerde tüketmenizi öneriyoruz.

Vücutta demir eksikliği olursa ne olur?

Kanda bulunan demir azalmaya başladığı zaman alyuvar üretiminde problemler meydana gelir. Bu yüzden de vücutta taşınan oksijen miktarı azalır. Bu da demir eksikliği anemisine yani kansızlık hastalığına neden olur.

Demir eksikliği en hızlı nasıl giderilir?

Demir eksikliğini en hızlı bir şekilde gidermek istiyorsanız sizlere vitaminleri önerebiliriz. Anında etkisini göstererek demir eksikliğini gideren vitaminler henüz sizde yoksa yeşil yapraklı sebzeleri ya da kurutulmuş üzüm ve kayısıyı tüketebilirsiniz.

Günlük demir ihtiyacı nasıl karşılanır?

Günlük demir ihtiyacını karşılamak istiyorsanız içeriğimizde belirttiğimiz gibi sebzelerden, meyvelerden, ilaçlardan, vitaminlerden, bitki çaylarından ve kuruyemişlerden faydalanabilirsiniz. Bu besinleri tüketerek günlük demir ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayabileceğinizden emin olabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.