Ece Dizdar Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Esir Şehrin İnsanları isimli dizi ile geçen Ece Dizdar, 13 Mayıs 1979'da İstanbul'da dünyaya geldi.
Ece Dizdar Kimdir

Ece Dizdar Biyografisi

İstanbul'da dünyaya gelen Ece Dizdar, lise eğitiminden sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde eğitim aldı. Oyunculuğa ilk adımı Esir Şehrin İnsanları isimli dizi ile atan Ece Dizdar, ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı. Beş Kardeş isimli dizide canlandırdığı Şevval karakteri ile dikkatleri üzerine çekti. 

 

ece3.jpeg

 

Genç oyuncu 2013'te Karakol: Herkes Adalet İster isimli dizide Dicle karakterini canlandırdı. Dizi, çok farklı insanların İstanbul'un karanlık sokaklarında uğradığı adaletsizlikleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Ertan Saban, Ekin Türkmen, Zeynep Eronat, Mahir İpek ve Mustafa Avkıran yer aldı. Ardından Şubat isimli dizide Yeşim karakterini canlandırdı. Dizi, terk edilen bir çocuğa sahip çıkan ve onu büyüten bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Musa Uzunlar, Engin Öztürk, Damla Sönmez ve Melisa Sözen yer aldı. 

 

ece4-001.jpg

 

Ece Dizdar 2014'te Güneşi Beklerken isimli dizide Melda karakterini canlandırdı. Dizi, yıllar sonra babasıyla tanışan Zeynep isimli genç bir kadının yaşadıklarını ve yeni okul arkadaşlarıyla yaşadığı sürtüşmeleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Emre Kınay, Ebru Aykaç, Hande Doğandemirler ve Kerem Bursin yer aldı. Başarılı oyuncu 2015'te ise Beş Kardeş isimli dizide Şevval karakterini canlandırdı. Dizi, birbirlerinden çok farklı karakterlere sahip beş kardeşin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Serkan Keskin, Nihal Yalçın, Nadir Sarıbacak, Tansu Biçer, Osman Sonant ve Fatih Artman yer aldı. 

 

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Beş Kardeş-2015
  • Çekmeceler-2014
  • Güneşi Beklerken-2013
  • Şubat-2012
  • Karakol - Herkes Adalet İster-2011
  • Simbiyotik-2004
  • Hayalet-004
  • Esir Şehrin İnsanları-2003

 

NeOldu.com / Özel Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.