Fahrettin Altun Kimdir? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Hayatı ve Biyografisi
Son günlerde sıkça duyulan ve öne çıkan isim olarak bilinen Fahrettin Altun kimdir sorusu birçok kişi tarafından merak uyandırıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak görev yapan Fahrettin Altun’un akademik kariyeri ve geçmiş görevleri nedir? İşte Fahrettin Altun’un hayatı…
Fahrettin Altun Kimdir? Fahrettin Altun Biyografi
Fahrettin Altun 11 Eylül 1976 yılında Almanya’nın Stuttgart şehrinde dünyaya gelmiştir. Ailesiyle birlikte Türkiye’ye dönüş yapan Fahrettin Altun zorunlu öğretiminin ardından 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ndeki eğitimini tamamladı.
Fahrettin Altun Nereli?
1976 yılında Almanya Stuttgart'da doğan Fahrettin Altun'un aslen nereli olduğuna dair bilgi henüz bulunmamaktadır. 44 yaşındaki Fahrettin Altun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı olarak görev yapmaktadır.
Fahrettin Altun Eğitim Hayatı ve Akademik Kariyeri
Fahrettin Altun Üniversite eğitiminin ardından yüksek lisans eğitimine devam etti. Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji bölümünü tercih eden Altun yüksek lisans eğitimini burada tamamladı. Kendini geliştirmeyi her daim seven Altun bunun ardından doktora eğitimine geçti.
Altun 2006 yılında İstanbul Üniversitesi’de “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” teziyle doktorasını tamamladı.
Fahrettin Altun İş Hayatı ve Bulunduğu Görevler
Fahrettin Altun yüksek lisans eğitiminin ardından 2002-2003 yılları arasında ABD’ye gitti ve Utah Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde misafir araştırmacı olarak görev aldı.
Altun doktora yaptığı dönemlerin sonunda ve eğitimin ardından İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Kurucu Akademik Kurulu’nda yer aldı. Bununla yetinmeyen Fahrettin Altun aynı zamanda üniversitenin kurucu koordinatörlüğünü yaptı.
İstanbul Şehir Üniversitesi kurucu koordinatörlüğünde başarılı bir grafik çizen Fahrettin Altun, 2008-2014 yılları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Bölüm Başkanlığı görevini üstlendi.
Fahrettin Altun İstanbul Şehir Üniversitesi görevinin ardından 2015 ile 2017 yılları arasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde Sosyoloji Bölümü öğretim üyeliği görevini yaptı. Bununla birlikte 2014-2018 yılları arasında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatör Yardımcılığı ve Genel Koordinatörlük görevini üstlendi.
Tüm bu görevlerinin yanında Fahrettin Altun, Yöneliş ve Küre adlı yayınevlerinde editörlük, Anlayış ve Kriter dergilerinde yayın yönetmenliği ve Akşam, Sabah ve Daily Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. TRT 2 ve TRT Haber’de yayımlanan Ayrıntı adlı televizyon programını hazırladı ve sundu. TRT 1’de Enine Boyuna ve TRT Haber’de Dışa Bakış adlı televizyon programlarına yorumcu olarak bulundu.
Fahrettin Altun 25 Temmuz 2018 yılında Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın başkanı olarak görev almaya devam etmektedir.
Fahrettin Altun’un Aile Hayatı
Başarılı iletişimci Fahrettin Altun, Fatmanur Altun ile evlidir. Çiftin 4 çocuğu bulunmaktadır. Fatmanur Altun’da tıpkı eşi gibi başarılı bir kariyere sahiptir. Fatmanur Altun ileri düzeyde İngilizce, iyi düzeyde Arapça ve Osmanlıca bilmektedir.
Fahrettin Altun’un Mezun Olduğu Okullar
- İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü (Lisans)
- Mimar Sinan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü (Yüksek Lisans)
- İstanbul Üniversitesi “McLuhan ve Baudrillard’ın Medya Kuramlarının Karşılaştırmalı Çözümlemesi” (Doktora)
Fahrettin Altun’un Kitapları
- Modernleşme Kuramı: Eleştirel Bir Giriş (2002, 4. Bas. 2017 )
- Türkiye’de Basın Özgürlüğü, 2016; İngilizcesi: Freedom Press in Turkey (İsmail Çağlar ve Turgay Yerlikaya’yla birlikte, 2016; Arapçası: Hürriyet-ü Es-Sahafa Fi Türkiyya - El-Asatir ve'l-Haka'ek, 2016)
- The Triumph of Turkish Democracy (Burhanettin Duran ile, 2016),
- Milletin Zaferi 15 Temmuz (Burhanettin Duran ile, 2017)
- Terörün Kökenleri ve Terörle Mücadele Stratejisi (Hasan Basri Yalçın ile, 2017)
Fahrettin Altun’un Bölüm Yazarlığı Yaptığı Kitaplar
- Diren Sosyoloji (2013)
- The Turkish AK Party and Its Leader: Criticism
- Opposition and Dissent (Routledge Yayınları, 2016); Modern Türkiye’de Siyasal Düşünce: İslamcılık (2016)
- Sivil Toplum: Farklı Bakışlar (2016)
Fahrettin Altun’un Derlediği Kitaplar
- The Triumph of Turkish Democracy: The July 15 Coup Attempt And Its Aftermath (Burhanettin Duran ile, 2016),
- 15 Temmuz’da Medya: Darbe ve Direnişin Mecrası, İsmail Çağlar ve Mehmet Akif Memmi ile, 2017).
Önerilen İçerik: Fahrettin Altun Hakkında Az Bilinen Gerçekler
Neoldu.com