Türk Siyasetinin Önemli İsmi Hüseyin Çelik Kimdir? İşte Merak Edilenler…
Türk siyasetinde önemli görevlerde bulunan Hüseyin Çelik, özellikle Milli Eğitim Bakanı olarak görev aldığı süre boyunca yaptıklarıyla akıllara kazındı. Peki eğitim sistemini yaptığı yeniliklerle çağdaşlaştıran Hüseyin Çelik kimdir? İşte tüm siyasi ve eğitim hayatıyla birlikte başarılı siyasetçi Hüseyin Çelik'in biyografisi....
1. Hasan ve Sariye çiftinin oğulları olan Hüseyin Çelik, 5 Mart günü 1959 tarihinde Van’ın Gürpınar ilçesinde dünyaya gelmiştir. Çelik ortaokula kadar Tatvan’da yatılı olarak okumuştur. Lise dönemine geldiğinde ise Diyarbakır Merkez Öğretmen Lisesi’ne başlamış ardından Van Alpaslan Öğretmen Lisesi’ne geçiş yapmış ve ortaöğretimini burada tamamlamıştır.
2. Başarılı bir eğitim hayatı geçiren Hüseyin Çelik üniversite eğitimini ise dönemin en zorlu üniversitesi olarak kabul gören İstanbul Üniversitesi’nde almıştır. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Çelik, aynı sene Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde asistan olarak görev almaya başladı.
3. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde bir süre görev alan Hüseyin Çelik tam 4 yıl sonra İstanbul Üniversitesi’nde öğretim görevlisi oldu. Edebiyata ve siyasete küçük yaşlarından itibaren merak salan Çelik, yüksek lisans tezi olarak "Genç Kalemler Mecmuası'nın Sistematik Tetkiki" konusunu işledi.
4. Yüksek lisansını başarıyla bitiren Çelik, kendini sürekli geliştirmeye önem verdi ve eğitim hayatını bitirmeyerek İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktora eğitimine başladı. Bir süre sonra araştırmaları için İngiltere’ye giden Çelik, University of London School of Oriental And African Studies’te Turkish Politics bölümünde master eğitimini tamamladı.
5. Eğitim hayatına devam eden Hüseyin Çelik, İngiltere’nin ardından Osmanlı döneminde edebiyat ve siyasetle ilgilenmiş olan “Ali Suavi ve Dönemi” konulu doktora tezi için incelemeler yapmak adına Belçika, Hollanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya ve Fransa'daki bazı üniversitelerde konuk araştırmacı olarak bulundu.
6. 1992 yılında araştırmalarını tamamlayan Hüseyin Çelik, asistan olarak görev aldığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne bu kez yardımcı doçent olarak geldi ve 1997 yılında doçent oldu. Siyasete henüz 18 yaşında Adalet Partisi Gençlik Kolları’nda başlayan Çelik, 18 Temmuz 1999 Milletvekili Genel Seçimlerinde DYP’den Van Milletvekili seçildi.
7. Siyasete hızlı bir giriş yapan Çelik seçimlerin ardından Meclis Başkanlık Divanı üyeliğine seçildi. Çelik 2001 yılında DYP’den istifa etti ve AK Parti’nin kurucularının arasında çekirdek kadroda yer aldı. 21. Dönem seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçildiği ilk yıl, partinin de meclis grubunun oluşmasının ardından AK Parti Grup Başkan Vekili oldu.
8. İlk döneminde başarılı çalışmalara imza atan Çelik, 22. Dönem ve 23. Dönem seçimlerinde AK Parti Van milletvekili oldu. 24. Dönemde ise AK Parti Gaziantep milletvekili seçildi. Çelik 58. hükümette Kültür Bakanı olarak görev aldı. Görevinde başarılı olan Çelik, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakan olduğu 59. ve 60. hükümette ise Milli Eğitim Bakanı oldu.
9. Hüseyin Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı görevinin ardından başbakan başdanışmanlığı görevini yaptı. Çelik aynı zamanda AK Parti MYK üyesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti sözcüsü gibi görevlerde de bulundu.
10. Hüseyin Çelik iyi bir siyasetçi olduğu kadar aynı zamanda iyi bir edebiyatçıdır. Siyasi akımlar, Türk kültürü, Türk tarihi ve Türk edebiyatı üzerine kendi yazdığı 15 adet kitabı bulunmaktadır. Aynı zamanda internet sitesi üzerinden gündemi değerlendirdiği yazılar yayınlamaktadır.
11. Hüseyin Çelik kendini geliştirmeyi hiçbir zaman bitirmemiştir. Ortaokulda aldığı İngilizce eğitimi lise ve üniversite yıllarında devam ettirmiş, araştırmaları için İngiltere’ye gittiği süreçte de geliştirmiştir. Bu sayede ileri düzeyde İngilizce bilmektedir.
12. Hüseyin Çelik Enis, Ali Ekrem ve Büşra Vuslat adlarında 3 çocuk babasıdır.
Önerilen İçerik: Hüseyin Çelik Döneminde Eğitimde Çığır Açan 10 Yenilik!