Juan Fernando Quintero Kimdir

Juan Fernando Quintero, 18 Ocak 1993’de Kolombiya’nın Medelin kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Kolombiya Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Juan Fernando Quintero Kimdir

Juan Fernando Quintero Biyografisi

Juan Fernando Quintero’nun Kulüp Kariyeri

Juan Fernando Quintero, futbol kariyerine 2004 yılında ilk kez Envigado takımının alt yapısında başladı. 4 sene boyunca burada alt yapı klasmanlarının birçoğunda forma giydi ve 2008 yılında gösterdiği performans gerekçesiyle A takıma yükseltildi. 2009 yılında Envigado takımı ile maçlara çıkmaya başladı ve 2 sene boyunca 43 maça çıkıp 5 gol attı. Oynadığı oyun bir bazı takımların dikkatini çekti ve transfer teklifleri aldı.

2011 yılında gelen teklifler arasından Atletico Nacional’i tercih etti. İlk sezonunda takımı ile sadece 9 maça çıktı ve sezon sonunda kariyerinin ilk kupası olan Kolombiya Kupası’nı kazandı. 2012-2013 sezonunda yolunu İtalya’ya çevirdi ve Pescara’ya 2,5 Milyon Euro’ya transfer oldu. Sadece yarım sezon forma giydiği takımda 17 maça çıkarken 2013 Şubat ayında Portekiz ekiplerinde Porto’ya 7,5 Milyon Euro’ya transfer oldu. İlk sezonunda takımı ile 29 maça çıkıp 3 kez fileleri havalandırdı. Juan Fernando Quintero, 2015-2016 sezonuna Porto forması altında girdi.

juan fernando quintero porto

Juan Fernando Quintero’nun Milli Takım Kariyeri

Juan Fernando Quintero, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında Kolombiya Milli Takımı’na davet edilmesiyle beraber giydi. Kariyeri boyuca 13 maça çıkarken 1’de gol atma başarısı gösterdi. 2014 Dünya Kupası’nda takımı ile beraber sahada yer alan Juan Fernando Quintero, turnuvada 4 maça çıktı.

Juan Fernando Quintero’nun Başarıları

Atletico Nacional

Kolombiya Kupası: 2012

Porto

Portekiz Süper Kupası: 2013

Milli Takım

Kolombiya U-20

Güney Amerika Gençler Şampiyonası: 2013

Bireysel Başarıları

2013 Güney Amerika Gençler Şampiyonası En İyi Futbolcu

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.