Keita Balde Diao Kimdir

Keita Balde Diao, 8 Mart 1995’de İspanya’nın Arbucies kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Keita Balde Diao Kimdir

Keita Balde Diao Biyografisi

Keita Balde Diao’nun Kulüp Kariyeri

Keita Balde Diao, futbol kariyerine ilk olarak 2004 yılında ülkesinin güçlü takımı olan Barcelona’nın alt yapısında başladı. 8 sene boyunca Barcelona’nın alt yapı kategorilerinin neredeyse hepsinde forma giydikten sonra 2011 yılında Lazio’nun alt yapısına geçiş yaptı. 2 sene boyun Lazio’nun genç takımlarında yer aldı. 2013 yılına gelindiğinde gösterdiği performans sayesinde teknik ekip tarafından as takıma yükseltildi ve 2013-2014 sezonunda ilk profesyonel karşılaşmasına çıktı. İlk sezonunda itibaren takımda ilk 11’de maçlara çıkmaya başladı. O sezon içerisinde takımı ile 35 maça çıkıp 6 kez gol atma başarısı gösterdi.

keita balde diao lazio

Bir sonraki sezonda da aynı performansına devam eden genç futbolcu, çıktığı 29 maçta 4 gol atarak orta saha pozisyonunda takımının değişilmez oyuncuları arasında yer aldı. Keita Balde Diao, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine Lazio forması altından devam etti ve bu sezon içerisinde kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına çıktı.

Keita Balde Diao’nun

Lazio

İtalya Kupası: 2012–13

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.