Kıl Kökü İltihabına İyi Gelen Krem, Antibiyotik ve İlaçlar
Kıl Kökü İltihabına İyi Gelen Şeyler
Kıl kökü iltihabına ne iyi gelir sorusunun cevabını özellikle kıl dönmesi gibi problemler yaşayınca çok merak ederiz. Belirtileri kılı çevreleyen ağrılı kızarık şişlik ve kılın ortasında irinli bir kesecik olan foliküliti geçiren birçok yöntem bulunuyor.
Kıl kökü iltihabını geçirmek için kremleri, sabunları, ilaçları, antibiyotikleri, bitkileri ve besinleri kullanabilirsiniz. Foliküliti geçirmek için kremlerden Fucidin'i, sabunlardan Antakya Defne sabununu, ilaçlardan antifungal ilaçları, antibiyotiklerden Amoksil'i, bitkilerden aloe verayı, besinlerden ise Epsom tuzunu öneriyoruz.
Foliküliti Geçiren Krem
Fucidin, Pomad gibi kremler kıl kökü iltihabı tedavisinde kullanılan kremlerden en bilinenleridir. Bu kremleri kullanarak folikülit rahatsızlığınızı geçirebilirsiniz.
Doktorunuzun onayıyla kullanmanız gereken bu kremler kısa süre içerisinde kıl kökü iltihabına iyi gelmektedir. Düzenli kullanımlarda sizi bu rahatsızlıktan kurtaran kremler oldukça etkili olmaları sayesinde bu hastalığın tedavisinde sıkça tercih edilmektedir. Doktorunuz bu kremlerden birini reçete edebileceği gibi sizin durumunuza ve özelliklerinize göre daha farklı kremleri önerebilir.
Folikülit İyi Gelen Sabun
Foliküliti geçiren sabunlar arasında Antakya Defne Sabunu, zeytinyağlı sabun ve Dettol Katı sabun yer alıyor. Bu sabunlardan birini kullanmanız durumunda kıl kökü iltihabını geçirebileceğinizi söyleyebiliriz.
Bu rahatsızlıktan kurtulmanızı sağlayacak olan sabunlar, oldukça nitelikli olmaları sayesinde kısa süre içerisinde etkisini gösteriyor. İltihap önleyici içerikleri sayesinde folikülit tedavisinde destek amaçlı kullanılabilen bu sabunları doktor gözetiminde kullanabilirsiniz.
Folikülit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar
Folikülit tedavisinde kullanılan ilaçlar oral antibiyotikler ve antifungal ilaçlardır. Bu ilaçlar enfeksiyonu ortadan kaldırmak için tercih edilmektedir.
Doktorunuzun yönlendirmesiyle kullanacağınız bu ilaçlar sayesinde kısa süre içerisinde kıl kökü iltihabını geçirebilirsiniz. Bu sayede bizi rahatsız eden bu rahatsızlığı hayatımızı daha fazla etkilemeden ortadan kaldırırız. Ayrıca bu ilaçların yanında ağrı ve kaşıntıyı azaltmak için antihistaminiklerin reçete edilebileceğini söyleyelim.
Kıl Kökü İltihabına İyi Gelen Antibiyotik
Folikülit tedavisinde kullanılan antibiyotikler Amoksil, Cipro, Flagyl ve Keflex'tir. Bu antibiyotikleri doktorunuzun belirttiği şeklinde kullanırsanız kıl kökü iltihabını geçirebilirsiniz.
Yukarıda saymış olduğumuz antibiyotikler kategorisinin en bilinen ve kaliteli ürünleridir. Doktorunuz bu antibiyotikleri reçete edebileceği gibi durumunuza ve özelliklerinize göre daha farklı ilaçları da önerebilir. Bu yüzden doktorunuzun söylediklerinden dışarıya çıkmamalısınız.
Foliküliti Geçiren Bitkiler
Kıl kökü iltihabına iyi gelen bitkiler zerdeçal, aloe vera, Hint Leylağı, ısırgan otu ve çay posasıdır. Bu bitkisel yöntemleri kullanarak foliküliti geçirebilirsiniz.
Doğanın sunmuş olduğu doğal ilaçlar olan bitkiler, vücudumuzdaki çoğu hastalığı tedavi edebildiği gibi foliküliti de geçirebilmektedir. Saymış olduğumuz bitkileri kullanarak bu rahatsızlığın etkilerini azaltabilirsiniz. Düzenli olarak bitkileri kullanmanız halinde ise foliküliti geçirebilirsiniz.
Kıl Kökü İltihabına İyi Gelen Besinler
Salatalık, Epsom tuzu, elma sirkesi, kekik ve çay ağacı yağını kıl kökü iltihabı tedavisi için önerebiliriz. Saymış olduğumuz besinleri tüketerek kısa süre içerisinde bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz.
Kıl kökü iltihabından kurtulmak istiyorsanız yaşam tarzınızda bazı değişikliklere gitmeniz gerekiyor. Bu değişikliklerin ilkini beslenme şeklinizde yapabilirsiniz. Yukarıdaki besinleri düzenli olarak tüketmeniz halinde folikülitin etkilerini azaltabilirsiniz. Bu sayede kullandığınız krem, ilaç, antibiyotik ya da sabunların etkisi daha da artar.
İlginizi Çekebilir | |
---|---|
Kıl Dönmesi Nedenleri ve Tedavisi | Cilt Bakım Önerileri |
Kıl kökü iltihabı nedir?
Folikülit adı verilen bir hastalık olan kıl kökü iltihabı, içi ufak irin toplayan yaralardır. Daha çok genç ve yetişkin hastalarda görülse de her yaştan kişide ortaya çıkabilir. Bazı hastalıkların belirtisi olarak karşımıza çıkan folikülit, genellikle bakteri, mantar ya da virüslerden dolayı oluşmaktadır.
Kıl kökü iltihabı için ne kullanılır?
Kıl kökü iltihabı tedavisinde hafif enfeksiyonlar için doktorunuz antibiyotik krem, losyon ya da jel önerebilir. Oral antibiyotikler rutin olarak folükülit tedavisi için kullanılmaz. Ancak şiddetli geçen ve tekrarlayan enfeksiyonlar için doktorunuz bu ilacı da reçete edebilir.
Kıl kökü iltihabı kimlerde görülebilir?
Folikülit rahatsızlığı bağışıklık sistemi bozukluğu olanlarda, karaciğer rahatsızlıkları olanlarda ve şeker hastalarında görülebilir. Çocuklarda ise mantarlar, kıl kökü hastalıklarına sebebiyet verebilir.
Kıl kökü iltihabı neden olur?
Cildi tahriş eden giysiler, böcek ısırıkları, cilt yaraları, kesikler, kıl dönmesi, sıkı saç örgüleri, sivilce gibi cilt hastalıkları, bağışıklık sisteminin zayıflaması, antibiyotik, pomad ve steroid gibi cildin üzerine sürülen kremlerin uzun süreli kullanımı yüzünden kıl kökü iltihabı oluşabilir.
Kıl kökü iltihabı nasıl önlenir?
Folikülit rahatsızlığını önlemek için kilo verebilir, cerrahi tedavi olabilir, sıcak kompres uygulaması yapabilir ya da antibiyotik tedavisi olabilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde kıl kökü iltihabını daha oluşmadan engelleyebilirsiniz.
Kıl kökü iltihabı nasıl geçer?
Kıl kökü iltihabı genellikle kendiliğinden iyileşebilen bir hastalıktır. Ancak iltihabı kaşımak ve iltihabın neden oluştuğu bu konuda çok önemlidir. Yani mikrop yolu ile oluşan kıl kökü iltihabı kısa sürede kendiliğinden düzelirken, diğer etmenlerden dolayı oluşan folikülitin tedaviye ihtiyacı vardır.
Kıl kökü iltihabı bitkisel tedavisi nasıldır?
Kıl kökü iltihaplanması için üç yemek kaşığı ısırganı çok az suda 5 dakika haşlayıp lapa yapın. Ilıyınca ince tülbente sararak haftada 3-4 kez kıl köküne 15 dakika uygulayın. İyileşinceye kadar bu uygulamayı yapabilirsiniz.
Kıl kökü iltihabı tekrarlar mı?
Kıl kökü iltihabının ortaya çıkış şekli ve vücuttaki yayılımı kıl kökü iltihabının tekrarlanmasında en büyük role sahip bilgilerdir. Öyle ki deri altı dokulara yayılan mikroplar folikülitin tekrarlanmasına hatta daha güçlü sayılan fronkül ve karbonküle dönüşmesine yol açabilir.
Folikülit ne kadar sürede geçer?
Birden fazla ortaya çıkış sebebi olan folikülit bu türlere ve enfeksiyonun yayılımına göre iyileşme sürecinde değişiklik gösteriyor. Hafif vakalarda genellikle 2-3 gün içerisinde her şey normale dönerken enfeksiyonun arttığı folikülit vakalarında ilaç kullanım süreci ve tedavi süreci biraz daha uzayabiliyor. Tedavi sürecinde ise kesinlikle tedavi yarıda kesilmemeli kullanılan antibiyotik kremler veya haplar hiçbir zaman aksatılmamalıdır.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kıl dönmesi çözümü nedir?
Hastalıkların şifasını bitkisel otlarda bulan İbrahim Saraçoğlu, kıl dönmesi rahatsızlığı için muhteşem bir kür tarifi sunuyor. Kıl dönmesi için ısırgan otunu öneren Saraçoğlu'nun kür tarifi ise şöyledir:
3 yemek kaşığı ısırgan otunu azcık su ile birlikte 5 dakika boyunca kaynatın. Karışımınız lapa haline geldikten sonra ılımaya bırakın. Son olarak lapayı iltihaplı yaranın üzerine sürün ve 10-15 dakika boyunca bekletin. Kıl dönmesi problemini bu sayede kökten çözebilirsiniz.