Şevki Yılmaz Kimdir?

Türk siyasetçi Şevki Yılmaz TBMM 20. dönem Rize milletvekilidir. 1955 doğumlu Şevki Yılmaz İzmit'te dünyaya gelmiştir. Babası Ali Yılmaz 1922 yılında Rize'den İzmit'e göç etmiştir.
Şevki Yılmaz Kimdir?

Şevki Yılmaz Hakkında

Şevki Yılmaz, 1955 yılında Kocaeli’nin İzmit ilçesinde doğdu. Babası, 1922 yılında Rize’den İzmit’e göç eden eski Karamürsel Müftüsü Ali Efendi’dir. İlkokulu İzmit’te, ortaokul ve liseyi ise İzmit İmam Hatip Lisesi’nde okudu.
Aynı zamanda Derince Lisesi’ni de dışarıdan bitirdi. 1974 yılında CHP-MSP koalisyonunda Adalet Bakanlığı Özel Kalemi olarak görev yaptı. 1980 yılında İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu. Fakülte yıllarında Kartal Müftülüğü’nde Murakıp olarak memuriyet hayatına devam etti. 1982 yılında Avrupa Milli Görüş Teşkilatları’na Avusturya Bölge Başkanı olarak atandı. 1984 yılında ise teşkilatın tanıtmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Şevki Yılmaz, siyasete ilk olarak 1987 yılında Rize milletvekili 2. sıra adayı olarak girdi ancak %14.2 oy almasına rağmen kazanamadı. 1991 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde Rize'den tekrar aday gösterildi ve 19.8 oranında oy aldı.

1994 yılına gelindiğinde ise Refah Partisi süratle yükselişe devam etmektedir. Belirli kesim yükseliğin önüne geçmek için karşıt propagandalar başlatmıştı. Türkiye gündemi Şevki Yılmaz ile ilk defa bu esnada tanıştı.

Tüm olumsuz şartlara rağmen Bedeli Başkan adayı olarak girdiği seçimde, ekibiyle birlikte yoğun bir seçim çalışması yaparak %40 oy alarak Belediye Başkanı seçildi. Bir Genel Başkan ve Başbakan şehri olan Rize'de seçimleri Şevki Yılmaz'ın kazanması bazı çevrelerde rahatsızlıklar meydana getirdi.

Şevki Yılmaz Hakkında

1995 yılında Milletvekili seçimlerinde tekrardan Rize'den milletvekili adayı oldu ve kazanmayı başardı. Rize milletvekili olarak mecliste yerini aldı. Bu dönemde Refah Partisi’nin (RP) önemli isimlerinden biri oldu.

1996 yılında kurulan Refahyol Hükümeti sırasında meydana gelen 28 Şubat Süreci’nde RP’den istifa etti. RP, 17 Ocak 1998 tarihinde kapatıldı. İddianamede adı geçen Şevki Yılmaz da verilen karar neticesinde, Necmettin Erbakan, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, İbrahim Halil Çelik, Hasan Hüseyin Ceylan, Şükrü Karatepe, Bekir Yıldız, Zeki Başaran, Selahaddin Aydar, Hasan Celal Güzel ve Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte siyasi yasaklılar arasına sokuldu. Bu süreçte Avrupa’ya giderek çalışmalarını orada sürdürdü.

Şevki Yılmaz, 7 yıl sonra, 19 Eylül 2004 tarihinde Türkiye’ye döndü. Evli ve üç çocuk babasıdır. Şu an Yeni Akit gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum