Sine Büyüka Kimdir

Televizyon sunucusu ve spikeri Sine Büyüka, 12 Nisan 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.
Sine Büyüka Kimdir

Sine Büyüka Biyografisi

Ünlü spor yorumcusu ve spiker olan Şansal Büyüka'nın kızı olan Sine Büyüka, ilk ve ortaokulu bitirdikten sonra liseyi Acıbadem Lisesi'nde okudu. Lise eğitiminden sonra lisans eğitimi almak için Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümüne kayıt yaptırdı ve aldığı eğitimin sonunda buradan mezun oldu. Eğitimi aldığı süre içerisinde radyolarda DJ’lik yapan Büyüka, Uluslararası İlişkiler Kulübü'nün de ortak kurucu üyeliği ve sekreterliğini üstlendi.

İngilizce ve Fransızca dillerini çok iyi derecede konuşan Sine Büyüka, Digiturk'te içerik bölümünde çalıştı. Bir dönem burada çalışıp deneyim kazandıktan sonra Londra'da Central St Martins'de ‘design and management’ kursunu tamamladı.

sine büyüka spiker

Türkiye’ye geri döndükten sonra NTV Spor’da çalışmaya başladı. TV televizyonunda Gece-Gündüz programında kültür-sanat muhabirliği yaptı. Yaptığı röpörtajlar, Roll dergisinde ve Vatan, Hürriyet, Sabah gazetelerinde yayınlandı.

Yaz dönemlerinde 'Futbol Tatilde' programını sunan Büyüka, 2010 sezonunda İbrahim Kutluay'la birlikte 'Sahaya Çık' isimli programında spikerlik yaptı. Türkiye’nin de büyük başarı sağladığı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda muhabirlik ve spikerlik görevlerinde bulundu.

NTV Spor Radyo’da 'Sine'yle 45 dakika' programını yaptı. Televizyonun yanı sıra radyoda da çalıştı ve Radyo Eksen’de Untitled' isimli bir radyo programı vardır.

Sine Büyüka, 2008 yılında spor spikeri olan Ersin Düzen ile nişanlandı ancak çift anlaşamadı ve sonrasında ayrıldılar.

 

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.