Yussuf Poulsen Kimdir

Tam adı Yussuf Yurary Poulsen olan, 15 Haziran 1994 tarihinde Danimarka'nın Kopengah kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Danimarka Milli Takımı'nda forvet pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Yussuf Poulsen Kimdir

Yussuf Poulsen Biyografisi

Yussuf Poulsen'in Kulüp Kariyeri

Yussuf Poulsen, futbol kariyerine ilk olarak 2000'li yıllarında başında BK Skjold takımında başladı. Çocukken dahil olduğu takımda ilk olarak minik takımlar seviyesinde forma giyerken, ardından geçen zaman kademe kademe ilerledi ve Skjold'un genç kategorisine kadar yükseldi. 2009-2011 yılları arasında B takımda maçlara çıkan Yussuf Poulsen, gösterdiği performansla birçok takımın dikkatini üzerine çekti.

yussuf poulsen lyngby

2011-2012 sezonu öncesinde Danimarka Süper Ligi'nde mücadele eden Lyngby takımı ile görüşmelere başladı.Yapılan görüşmeler sonucunda transfer olduğu takım ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Toplamda iki sezon formasını giydiği Lyngby takımı ile Danimarka Süper Ligi'nde 35 maça çıkıp 11 gol attı.

Başarılı geçen iki sezonunda sonunda kendisine birçok kulüpten transfer teklifi gelen Yussuf Poulsen, tercihini Almanya Bundesliga 3'de mücadele eden ve oluşturduğu kadrosuyla yükselişte olan RB Leipzig takımına 1,3 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

yussuf poulsen rb leipzig

İlk sezonunda takımı ile 36 maça çıkan futbolcu, bu süre içerisinde 10 kez gol sevinci yaşadı. Sezon sonunda takımı ile Bundesliga 2'ye yükselme hakkını kazandı. Genç futbolcu ilk kez forma giydiği ligde 32 maça çıkıp 12 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Yussuf Poulsen, 2015-2016 sezonu itibariyle kariyerine RB Leipzig formasını altında devam etmektedir.

Yussuf Poulsen'in Milli Takım Kariyeri

Yussuf Poulsen, milli takım formasını kariyerinde ilk kez 2010 yılında Danimarka U-16 takımında giydi ve burada sadece 1 maça çıktıktan sonra aynı yıl içerisinde Danimarka U-17 ve Danimarka U-18 takımlarında yer aldı.

Bu takımlarda gösterdiği performanslar sayesinde 2012 yılında 12 kez Danimarka U-19 ve 3 kez Danimarka U-20'de görev aldı. 2013 yılında Danimarka U-21 ekibinde 11 maçta 4 kez gol sevinci yaşayan yetenekli futbolcu, genç takımlarda kariyeri boyunca 54 maçta sahada yer alırken 18 karşılaşmada gol sevinci yaşadı. 

yussuf poulsen danimarka milli takımı

Yussuf Poulsen, 2014 yılında ise ilk kez Danimarka A Milli Takımı'na davet edildi. Kariyeri boyunca A Milli forma altında 10 kez boy gösterdi. Bu süre içerisnde takımı ile ilk büyük organizyon olarak 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine maçlara çıktı.

 

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.