Kilo Alamayanlar için Beslenme Önerileri
Kilo Almak İçin Diyet Programı
Kilo almak içinde kesinlikle düzenli olarak uyabileceğiniz bir beslenme programınız olmalı. Uzman doktorlar eşliğinde hazırlatmanız gereken bu beslenme programları, sağlıklı bir şekilde kilo almayı sağlar. İşte kalori bakımından oldukça yüksek beslenme programı örneği:
Sabah
2 Orta Dilim Normal Ekmek
2 Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir (İsteğe Göre Kaşar Peynirde Kullanılabilir)
4-5 Adet Zeytin
2 Yemek Kaşığı Kadar Pekmez (İsteğe Göre Reçel De Kullanılabilir)
2 Adet Biber
1 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Orta Boy Salatalık
Ara Öğün
2 Yemek Kaşığı Pekmez Atılmış 1 Bardağı Süt
5 Adet Tuzlu Bisküvi
1 Adet Elma Büyüklüğünde Meyve
Öğle
Kaşarlı 1 Kase Domates Çorbası
1 Porsiyon Etli Sebze Yemeği
1 Porsiyon Pilav ya da Makarna
2 Orta Dilim Normal Ekmek
1 Kase Yoğurt
1 Adet Elma Büyüklüğünde Meyve.
Ara Öğün
1 Porsiyon Fıstıklı Tel Kadayıf
Akşam
1 Kase Sebze Çorba
1 Porsiyon Pilav ya da Makarna
100 Gram Izgara Et
Ton Balıklı Salata
2 Orta Dilim Normal Ekmek
Elma Büyüklüğünde Bir Meyve
Yatmadan Önce
2 Kaşık pekmezle karıştırılmış 1 bağırdak süt
4-5 adet bisküvi
Elma büyüklüğünde meyve
Aşırı Zayıflık Neden Olur?
Aşırı zayıflık ve kilo alamamak, günümüzde şişmanlık kadar etkili bir sağlık problemidir. Boy ile doğru orantılı olması gereken kilo, kadınlara göre erkeklerde daha çok görülüyor.
Ciddi hastalıkların habercisi olan bu durum genelde çağımızın getirdiği kötü alışkanlıklardan kaynaklanmaktadır. Bu alışkanlıklar stres, kötü yeme alışkanlığı, emilim ve sindirimdeki problemler, düzensiz yemek yeme, aşırı yemek seçimi, öğün atlama, öğün geçiştirmedir.
Zayıflığın Çeşitleri
Zayıflık ve kilo alamama hastalığı, son yıllarda obezite ile birlikte sürekli artış göstermektedir. Bu hastalık 2 şekilde görülür.
Metabolizmanın Hızlı Çalışması
Metabolizmanın hızlı çalışması ile birlikte, yenilen yemekler hızlıca öğütülür. Bu tarz kişiler her zaman hareket halindedirler. Gün içerisinde sürekli aktif olan kişilerin zayıf olması normaldir. İştahsızlık, halsizlik gibi durumlarla karşı karşıya kalmazlar.
İştahsızlık
Tehlikeli zayıflık ya da kilo alamama problemi olarak görülür. Enerjili bir bünyeye sahip olmadıkları gibi yeterli bir kuvvete de sahip değillerdir. İştahsızlığın sürekli olarak baş gösterdiği bu durum karşısında kişiler kesinlikle doktora başvurmalıdır.
Zayıf İnsanlarda Hangi Hastalıklar Görülür?
Kişinin yaşı, cinsiyeti, fiziksel aktivitesi gibi durumlara göre vücutta ve organların çevresinde belirli miktarlarda yağ kitlesi olmalıdır. BKI (Beden Kitle İndeksi) analizleri sonucu kişide bu yağ oranı yüzdesi oldukça düşük ise bazı sağlık problemleri baş göstermeye başlar.
Yağ oranı normalden düşük olan kişilerde vücut bağışıklık sisteminin zayıflaması, sık sık hastalanmalar, yorgunluk ve uykuya eğilim, aşırı saç dökülmesi, tırnak kırılması, kadınlarda menstrasyon düzensizlikleri, psikolojik problemler, kas erimesi, halsizlik ve kuvvetsizlik, unutkanlık, vitamin eksiklikleri, sırt ağrıları görülebilir.
Kilo Almanızı Sağlayacak Tüyolar
Ciddi hastalıkların habercisi olan zayıflık ve kilo alamama konusunda uzmanlar birçok tüyo veriyor. Bu tüyolar günlük besinlerinize ek olarak kalori sağlayan takviyelerdir. Bu sayede kilo alma işleviniz hızlanacaktır.
İlk olarak kahvaltınıza fıstık ezmesi ile beraber 1 dilim tahılı ekmek ekleyin. Kahvaltılarda sütün içine 1 kaşık pekmez atarak için. Ara öğünlerinize fındık, ceviz, badem, kuru kayısı, fıstık ve çikolata ekleyin. Şekerli içeceklerden uzak durun.
Taze sıkılmış meyve sularını bol bol tüketin. Yemekten önce kesinlikle su içmeyin. Peynir, süt, balık, haşlanmış tavuk, fırında patates gibi besinlere ağırlık verin. Akşam yemeklerinde ekmeği özellikle makarna ve pilavla tüketin. Baharatı her öğünde tüketin.
Kilo Aldırıcı Besinler
Zayıf ve kilo alamayan kişiler, kalorisi yüksek, protein, karbonhidrat ve lif kaynağı bakımından oldukça zengin olan yiyecekleri tercih etmeli çünkü bu besin değerlerine sahip olan yiyecekler kilo aldırarak vücutta kas oluşumunu tetikler. Kalori bakımın yüksek olan yiyecekler için dikkat etmek gerekir çünkü kilo alma işlevi, kilo verme gibi sağlıklı olmalı.
Bu nedenle kalorisi yüksek olduğu için abur cubur yiyecekler tüketilmemeli. Kalorisi yüksek daha doğal besinler tüketmeli.
Kalorisi yüksek doğal besinler arasında; kahvaltılık gevrekler, fıstık ezmesi, salata sosları, tereyağı ve margarin, tam buğday ekmeği, muz, kabuklu yemişler, somon, patates salatası, yumurta, fındık, badem, tavuk eti yer alır.
Sağlıklı ve Hızlı Kilo Almanın Yolları | Kilo Aldırıcı Diyet Listesi |
---|---|
Kilo Alma ve Su İlişkisi |
Zayıf olan insan nasıl kilo alır?
Eğer zayıfsanız sadece yapmanız gereken kalori açığı oluşturmaktır. Sağlıklı bir şekilde kalori açığı oluşturduğunuz zaman vücudunuz daha fit gözükür. Sağlıksız beslenerek de kalori açığı oluşturabilirsiniz fakat yedikleriniz sadece göbeğinize etki edecektir.
Hiç kilo alamayanlar ne yapmalı?
Hiç kilo alamayan kişiler kahvaltısına fıstık ezmesini mutlaka eklemeli, yulafın içerisinde muz, bal gibi şeyler atarak yemeli, ara öğünlerde fındık, fıstık, ceviz, badem, kuru kayısı, kuru üzüm tüketmeli, şekerli içecek tüketmemelidir.
Hiç kilo alamayan biri nasıl kilo alır?
Hiç kilo alamayan bireyler kahvaltıda tahin pekmez tüketmeli, ana öğünlerde mutlaka protein almalı, ara öğünde de kuruyemiş yemeli, çorba, içecek, su, salata tüketmemeli, taze sıkılmış meyve suyuna yönelmelidir.
Ne yersem kilo alırım?
Hurma, üzüm, kuru kayısı, badem, fındık, fıstık, ceviz, muz ve bal ile hazırlayacağınız yulaf karışımı sayesinde hızlıca kilo alabilirsiniz. Biraz maliyetli olan bu karışım size ekstradan 1000 kalori vereceği için kilo alma süreciniz hızlanacaktır.
Cici bebe yemek kilo aldırır mı?
Cici bebeyi aşırı şekilde tüketmek kilo artışına neden olur fakat içerisinde bol miktarda şeker barındırdığı için sağlıklı bir şekilde kilo alamazsınız. Bu yüzden olabildiğince doğal besinlerden kalori almaya çalışın.